laupäev, 12. juuni 2010

Fotojaht: Tööriist

Avastasin õudusega, et pole pea pool aastat enam jahtinud. Eks silmad ja sõrmed ole sügelenud küll, kuid paraku argielu võtab oma. Nüüd siis olukorra väikene parandus – esimesel pildil fragment oma suvekodu nurgakesest, kust võib leida nii mõndagi põnevat, too päevinäinud sirp üks mu lemmikutest. Nii on need oma töö ära teinud riistad rippunud seal vanal saunaseinal käsikäes aastaid enne mind ning ripuvad sama vapralt ka edasi... Teine pilt jäi aga möödaminnes silma, kui heinamaale blogipäise pilti tegema suundusin, erinevaid riistu jõude oma aega ootamas õige mitu tükki sõbralikult koos :).


Teiste leitud töökad tööriistad leiad siit:

14 kommentaari:

Linda Järve ütles ...

See saunaseinal rippujate pilt on väga mõjus ja kõnekas - tugev tükk ajalugu.

Kaamos ütles ...

Sirbi pead uksepiida vahele suruma - rahvasuu ütleb, et sellisest uksest ei suuda ükski halb inimene läbi astuda.

Anu ütles ...

Sirp on teinud tõsist tööd!

Ti:a ütles ...

ega nad muidu kokku ei saakski, kui pererahvas neid pingile kokku ei "istutaks" :)
sirp on väärt tööriist!

Anonüümne ütles ...

rattaralli :D

Helja ütles ...

kiinnostavia kuvia molemmat.

Osaat katsoa kauniilla tavalla ympäristöä ja poimia kohteita kamerasi herkuiksi.

Köögikata ütles ...

Mulle ei meeldinud koolis ajalugu, eriti lõpuaastatel. aina, et mis aastast mis aastani mingi suurmees elas, mis aastal keegi kellelegi kallale tungis...
Aga selline argiajalugu on imeliselt mõnus, seda ma uuriks-puuriks ja kujutaks ette, kuidas pereema käis sirbiga vilja lõikamas, vastsündinud titt linaga seljas. Ja kunagi äratavad ka need teise pildi esemed järeltulevais põlvedes selliseid fantaasianägemusi. :)

Eve ütles ...

Mulle kohe väga, väga meelsib see esimene pilt. See, kuidas vana palksein ujub (ilmselt õhtuse) päikese valguses ja see, kuis see valgus peegeldub aknaklaasilt sirbi alt siia, vaataja poole.. mõnus

Udo ütles ...

Päike ka päris osaline.

Larko ütles ...

Tere tulemast siis tagasi!

Saunaseinal on tõesti endiste aegade hõngu. Koguni nii kaugete aegade, et vasaratki polnud veel sirbi kõrvale paigutet :-)

kukupai ütles ...

Sirp on tänapäevalgi väärt tööriist, mina lõikan sellega rohtu aias...

Nodsu ütles ...

Täpselt, sedasama teen minagi! Küll veidi uuema väljaandega, kui pildil :). Ja seda sirpi sealt poest leida polnud sugugi nii lihtne... vähemasti mitte siis, kui minul ta järgi vajadus tekkis.

-raul- ütles ...

Vikatiga on rohtu ikka lihtsam lõigata, kui sirbiga.

Nodsu ütles ...

-raul-, kõik oleneb ikka olukorrast, ntx noorte istikute ümber ja muudes kitsaskohtades vikatiga vehkimine pole just see kõige targem tegu. Eks majapidamises ole ikka vikat ja muruniitja ka, aga igal tööriistal ikka oma funktsioon, vastavalt vajadusele :).